Hjemmelaget smørbukk på 1-2-3


Jeg hadde store planer i førjulstiden. Det skulle lages masse sjokolade og trøfler. Det skulle gis bort i vakre krukker og tas med som en ekstra julegave eller som vertinnegave på julemiddager. Men den gang ei. Ved å jobbe overtid så utrolig mye i hele desember gjordet at dette ikke ble prioritert, men jeg klarte heldigvis å lage noe. Sunt ble det heller ikke, kanskje neste år?! Uansett, her kommer oppskriften ihvertfall. 

Oppskrift enkel smørbukk

100g Sukker
1 liten kartong kremfløte
3 ss smør
Vaniljepulver/vaniljestang

Smelt sukker i en stekepanne, bruk teflon hvis du har det og ikke ha for høy temperatur.  Når sukkeret er smeltet tilsetter du kremfløte. Sukret vil stivne når du tilsetter fløte, men vil løse seg opp når du rører. Sørg for at all sukker er smeltet i kremfløten. Nå tilsetter du smør og vaniljepulver/vaniljesukker. Nå skal blandingen tykne, så la den småkoke på svak varme i ca 20 minutters tid. Rør jevnlig slik at du har full kontroll på blandingen. Når den er passe tykk, tilsetter du smørbukken i små former og la den stivne i kjøleskapet. Jeg satte de over natten. Disse må være i kjøleskapet hele tiden, fordi den blir veldig bløt når den blir romtemperert. 

Tips: 
Ikke fyll formene helt opp og tilsett smeltet sjokolade på toppen. Sånn, det var det.. Enkelt og greit. Og jeg lovte meg selv å ikke sjekke næringsinnholdet i disse en gang. Jeg har valgt å lukke næringsøynene denne gang fordi de er så ufattelig gode. Smaker som ekte smørbukk. 

En gledelig jul til dere og husk at du kan følge meg på instagram, bloglovin og pintrest. All informasjon står på høyre side av bloggen. Jeg setter så utrolig pris på alle dere der ute som leser bloggen og legger igjen kommentarer. Dere er helt fantastiske og det er på grunn av dere at jeg fortsetter. 
//Bettine//

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar