Spinat- og brokkolisuppe

Suppe, så utrolig enkelt å lage og så smakfult. Jeg er fan, mulig en storfan av supper. I dag regner det ute, perfekt dag å ha suppe til lunsj. Håper denne suppen varmer litt på denne regnfulle dagen. 


Oppskrift 2 personer
1 Liten løk
3 Fedd hvitløk
1 ss Rapsolje
1 Brokkoli (med stilk)
1 Liten pose spinat
1 beger grønnsaksfond
5-8 dl Vann

Hakk opp løk og hvitløk. Ha litt olje i en stor kjele og tilsett løk og hvitløk. Fres til løken blir gylden. Kok gjerne opp vannet i en vannkoker på forhånd (så går det fortere å lage suppen), tilsette brokkoli, fond og buljong i kjelen og la dette koke ordentlig opp. La dette koke i ca 8-10 minutter. Tilsett spinat på slutten av koketiden. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Hvis du ikke har stavmikser kan du bruke en blender. Ønsket tykkelse på suppen er opp til deg, men jeg liker den passe tykk. Jeg tilsatte også litt creme fraiche i suppen for å få den kremet. Dette er ingen must, helt opp til deg. Gjerne smak til med litt salt og pepper. 

Næringsinnhold
Denne suppen er utrolig kalorifattig. Hele denne suppen inneholder utrolige 254 Kcal. Og dette er en suppe beregnet til 2 personer. Ellers inneholder suppen: 

42 E% Fett
19 E% Karbohydrat
28 E% Protein
10 E% Kostfiber

Litt om brokkoli
Brokkoli er en grønnsak som er full av vitamin C. Den inneholder også vitamin K, kostfiber og folat. Den inneholder også en rekke andre antioksidanter som frigjøres når du koker brokkolien. Selv om vitamin C-innholder halveres når du koker brokkolien, vil du uansett få i deg masse antioksidanter. Antioksidanter beskytter oss mot frie radikaler og okisdativ stress i kroppen som kan skade celler, arvestoff og protein. Vitamin C fornyer vitamin E som igjen hjelper på opptaket av jern, så hvis du har jernmangel anbefales det å få i seg tilstrekkelig med vitamin C. 

Per 100 gram inneholder brokkoli: 
28 Kcal
0,3 g Fett
1,9 g Karbohydrat
3,2 g Protein
2,7 g Kostfiber
90 g Vann

Siden brokkoli inneholder mye protein, mye fiber og lite kalorier er brokkoli perfekt under slanking. Du fyller magesekken opp med det du trenger og samtidig "sparer" du kalorier. Selvsagt er det viktig å huske på å ha et variert kosthold. 


Jeg vil minne om at jeg fortsatt gjerne tar imot mail fra dere hvis dere trenger hjelp til å finne ut av hvor mye kalorier du trenger å spise i løpet av en dag, tilpasset akkurat deg. Jeg kan også hjelpe med å gå igjennom hva du spiser i løpet av en dag og gi deg tilbakemelding på dette. Innlegget om dette finner du i dette innlegget. Jeg vil gjerne hjelpe deg   


//Bettine//

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar