Sjokolademuffins, sukekrfri og laget av bønner

Endelig fredag og dagens oppskrift er sjokolademuffins laget av bønner. Disse er også sukekrfri og du kan virkelig kose deg med disse med verdens beste samvittighet. 

Oppskrift 12 muffins
1 Boks med røde bønner
2 Egg
1 Eggehvite
1 dl Sukrin Gold
2 ts Sukrin
2 ss Kakaopulver
1 ss Kaffe
1 ts Bakepulver
En klype Salt
50g Mørk sjokolade (jeg brukte premium 70% sjokolade med chili)

Skyld bønnene godt og tilsett alle ingredienser UNNATT sjokoladen i en blender og kjør røra helt glatt. Hakk sjokoladen i små biter og ha den i røra til slutt. 
Fordel røra i 12 muffinsformer og stek den på 200 grader i ca 30 min. Mine stod nok i 25 min. Sjekk gjerne etter 25 min om den er ferdig for å slippe å oversteke den. 

Glasur
50 gram Vita hjertego lett
20 gram Proteinpulver
30 gram Sukrin melis
3 ts Sukrin
1 ss Kaffe

Smelt smør. Ha i resten av ingrediensene i en bolle og tilsett smeltet smør. Rør om. Hvis glasuren blir for tynn, tilsett mer sukrin melis. Fordel utover muffinsene når de er avkjølt. 

Næringsinnhold
Muffinsrøren inneholder tilsammen 858 Kcal. Det vil si at hvis du får 12 muffins ut av denne røra vil hver muffins inneholde ca 71,5 Kcal. Glasuren inneholder 257 Kcal til sammen og ved å fordele hele galsuren på muffinsene vil galsuren inneholde 21 Kcal per muffins. Dette tilsvarer at hver muffins med glasur inneholder ca 93 Kcal. I tillegg inneholder muffins med galsur: 

34 E% Fett
47 E% Karbohydrat
16 E% Protein
3 E% Kostfiber

Kort om røde bønner
Bønner er en belgfrukt som er proppfull av protein, fiber, lysin, alle B vitaminene med unntak av B12, folat, jern, kalsium, fosfor, sink og magnesium. Bønner har en lav glykemisk indeks, lav energitetthet og inneholder lite fett. Det er derfor bønner passer fint til å erstatte kjøtt, melkeprodukter og egg i et plantebasert kosthold. 

Disse sjokolademuffinsene var utrolig gode og jeg håper du vil vurdere å prøve disse. Jeg kan med hånden på hjertet si at muffinsene vil ikke få samme konsistens som bønnene. 

Jeg håper dere får en fin helg. Jeg skal nyte helgen på hytta sammen med kjæresten  
//Bettine//2 kommentarer:

  1. Ååååh, det så helt nydelig ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg anbefaler å prøve disse, de smaker helt himmelsk ♥

      Slett