Gluten- og sukkerfri gulrotkake


Dagens oppskrift er en sunnere variant av gulrotkaken. Den er glutenfri og sukkerfri og smaker utrolig saftig og godt hvis jeg skal være helt ærlig. Dette er kaken du burde lage hvis du skal bake i helgen. 

Oppskrift
100g Havre (malt til mel i blender)
60g Glutenfri lys kakemiks
100g Sukrin gold
60g Sukrin
4 Egg
250g Mager kesam
120 g mandler (grovhakket)
1 Vaniljestang (kan bruke annet form for vanilje)
2 ts Kanel
2 ts Kardemomme
1 ts Bakerpulver
1 ts Natron
150g Gulrot

Glasur
2 Beger med mager philadelphia 
200g sukrin melis
50g Smør
skall av 1 sitron
evt litt vanilje
25g Mandler (finhakket)

Sett oven på 175 grader. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og blad alt god sammen. Jeg brukte 24 cm rund kakeform. Sett kaken inn i ovnen og la den stå i ca 35 min. Se til at kaken er helt ferdig ved å stikke en kniv i midten av kaken. Får du deig på kniven er den ikke ferdig og må stå i ovnen litt til. 

Tips: For at ikke kaken skal falle sammen kan du legge den opp ned på en rist når du tar ut kaken fra ovnen. Dette funker fakrisk! 

Glasur
Blad alle inn alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og la dette blandes godt sammen. Du kan velge å dele kaken i to for å smøre et lag med glasur inne i kaken også. Smør glasuren utover kaken og strø mandler på toppen.  


Næringsinnhold
Selve kaken (IKKE glasuren) inneholder 1800 Kcal. Hvis du deler kaken i 16 vil hvert kakestykke inneholde ca 112 Kcal. Ellers ser næringsfordelingen slik ut: 

38 E% Fett
43 E% Karbohydrat
17 E% Protein
2 E% Kostfiber

Kaken inneholder også vitamin A, betakaroten, Vitamin D, vitamin E, folat, vitamin B12, kalsium, jern, kalium, magnesium og sink. 
Håper dere får en fantatsisk helg og gjerne skriv til meg om dere baker denne kaken, jeg vil gjerne vite hva dere syns om den. 

//Bettine//

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar