Min favoritt hos Trine er hennes kyllinggryte med poteter og paprika. Denne er rask å lage og smaker helt himmelsk nå i høstværet.
Oppskrift til 4 personer:
En pakke med 600g kyllingfilet, delt i terninger
4 poteter, i terninger
2 løk, i terninger
En pakke med 600g kyllingfilet, delt i terninger
4 poteter, i terninger
2 løk, i terninger
2 røde paprika, i terninger
3 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, finhakket
1 ts paprikapulver
3 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
3 vårløk, hakket
5 dl kyllingbuljong
salt og pepper
Creme fraiche og vårløk til servering
3 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, finhakket
1 ts paprikapulver
3 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
3 vårløk, hakket
5 dl kyllingbuljong
salt og pepper
Creme fraiche og vårløk til servering
Begynn med å del opp poteter, løk, paprika, hvitløk og chili. Fres dette sammen i en stor gryte, bruk litt rapsolje og stek til løken blir blank. Så tilsetter du paprikapulver og tomatpure. Rør dette sammen. Når det er rørt godt inn, tilsett hakkede tomater og 5 dl kyllingbuljong. Grønnsaksbuljokng kan også brukes hvis dette foretrekkes. Nå skal gryten koke til potetene er ferdig, ca 15 min. Tilsett stekt kylling mot slutten av koketiden sammen med vårløk.
Ha kyllinggryten i en skål og tilsett creme fraiche og vårløk. Du kan evt lage et godt brød og ha ved siden av, men her i huset har vi ingenting ved siden av.
Næringsinnhold
Per 100 gram inneholder:
71 Kcal
16 E% fett
32 E% karbohudrat
49 E% protein
3 E% kostfiber
16 E% fett
32 E% karbohudrat
49 E% protein
3 E% kostfiber
Er næringsmessig er dette et godt middagsmåltid, med god blanding av protein, karbohydrat og fett. og i tillegg inneholder 100 gram bare 71 Kcal så denne kan du spise med god samvittighet.
Håper det vil smake
//Bettine//
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar